Un nivel adecvat al umiditatii in casa sau biroul tau va face ca sa te simti confortabil, sa te simti mai bine si va proteja intreaga famile si toti colegii tai de munca. De unde provine umiditatea excesiva?

 1. Din infiltrari de apa de ploaie de pe acoperis in pereti si izolatii
 2. Din infiltrari necontrolate de apa din subsoluri
 3. Prin transportul vaporilor de apa prin locuri neetanse
 4. Prin difuzia vaporilor de apa
 5. Din conditiile atmosferice specifice anotimpurilor
 6. Din ventilatie necorespunzatoare

Dar cum sti daca ai probleme cu umiditatea? Cum sti ce trebuie sa faci si cand?

Unele dintre semnele clare ca ai probleme cu umiditatea sunt:

Miros
Un miros specific in incapere sunt semnale ca undeva la suprafata sau in interiorul izolatiilor sa format mucegai din cauza umiditatii ridicate. De cele mai multe ori aceste formatiuni de mucegai se formeaza in spatele rigipsului, tapetului sau a structurii lemnoase, la izolatiile de la acoperis, sub presuri sau machete, pe cutii din carton, in principiu pe toate suprafetele interioare sau exterioare unde umiditatea ridicata, infiltrarile de apa sau condensul sa produs.

 • MUCEGAI 
  Mucegaiul sau igrasia este o problema mult mai mare decat pare si poate cauza probleme grave respiratorii.  Mucegaiurile negre sunt cele mai frecvente si in cazul in care sunt vizibile ai noroc. Se pot observa pe pereti, dusumea si mobilier. Dar si atunci trebuie sa sti ce ai voie sa faci si ce nu! Sunt foarte multe tipuri de mucegaiuri dar un singur principiu este arhivalabil pentru toate tipurile: TOTI SPORII SE DEPUN PE SUPRAFETELE UMEDE! De retiunt! Se hranesc cu substante organice (celuloza, rasini etc).
 • Reactii Alergice
  E posibil ca tu sau un membru al familiei, sau un coleg de munca sa aveti nas infundat frecvent, ochi rosii, lacrimarea ochilor, stranut frecvent  sau tuse iritativa. Expunerea pe termen lung la o umiditate ridicata agraveaza simptomele persoanelor cu alergii sau astm deoarece un aer umed este mai usor decat un aer uscat radicand astfel de la sol prafurile, fecalele de acarieni, sporii de mucegai etc producand iritarea cailor respiratorii.
 • DISCONFORTUL TERMIC

Disconfortul termic este coordonat de umiditatea de aer. Temperatura aparenta, adica cea perceputa de corpul nostru si nu cea actuala, este acea temperatura pe care corpul nostru o percepe la expunerea in interiorul sau in exteriorul unei incaperi. Sunt zile in care la 31C te simti confortabil. Sunt zile in care la aceasi 31C corpul tau sa perceapa 36C. Simti un discomfort termic si simti ca pielea ta este uda. Este normal. Cauza perceptiei a unei temperaturi mult mai mari este umiditatea ridicata din aer. O umiditate mare face ca temperatura perceputa de corpul nostru sa fie mult mai mare. Organismul nostru se apara de temperaturi mari prin transpiratie. Transpiratie este un process de evaporare implicit de raciere. Daca umiditatea aerului este mare transpiratia nu se poate evapora si apare disconfortul termic. Sau invers, daca de exemplu iarna reglezi termostatul la 21C te simti confortabil. Peste doua zile la aceasi temperatura ti-e frig! Ti sa intamplat? Primul reflex este sa ridici temperatura. Gresit! Umiditatea aerului este foarte mica si temperatura perceputa de corpul tau este de 17-18C! Ai nevoie sa actiunezi sa ridici umiditatea din incapere si nu ridicarea temperaturii. Ridicarea temperaturii scade si mai mult umiditatea si in acelasi timp platesti mult mai mult facturile de energie.

 • CONDENSUL

Daca observi pe geamuri depuneri de vapori de apa care se scurg incet incet pe parchet inseamna ca ai probleme cu umiditatea si ai nevoie urgent de un expert in izolatii si calitatea aerului pentru a identifica si elimina cauzele. O asemenea inspectie te va salva de mii de EURO cheltuieli cu eliminarea mucegaiului, schimbarea parchetului deoarece din cauza umiditatii excesive se va umfla si deteriora.

Noi nu vindem servicii sau produse de remediere! Noi reprezentam interesele tale pentru ca sa nu fi pacalit de firmele de remediere,  si sa nu iti faca deranj si dezastru in casa spunandu-ti ca ai nevoie de mai multe remedieri decat este necesar. Pe baza raportului emis de noi vei putea urmari calitatea lucrarilor, vei sti ce sa ceri de la muncitori si vei face economie considerabila de bani si timp.

InfraVision

Noi venim in ajutorul tau! Detectam nivelul de umiditate din incapere si iti oferim solutiile pentru a monitoriza chiar tu la orice moment al zilei.  De asemenea iti oferim solutiile de optimizare a umiditatii din incapere pentru ca familia ta si ocupantii unui birou sa se simta bine, sa beneficieze de confort termic ridicat, si sa protejezi astfel  sistemul respirator de atacurile virusilor.