Cand esti acasa sau la birou vrei sa stai intr-o temperatura in care sa te simti confortabil. Iarna inseamna ca va fi bine si cald in timp ce afara predomina gerul si umiditatea scazuta. Vara inseamna ca te simti bine, racoros  si confortabil chiar si in cazul in care afara este canicula si umiditate mare.

Dar de unde sti daca ai probleme cu controlul  temperaturii in casa ta sau la birou? Daca raspunsurile tale la intrebarile de mai jos sunt  “DA” cu siguranta ai probleme cu balanta termica si ai nevoie urgenta sa iei masuri:

 • Observi zone calde sau reci in anumite zone ale casei tale sau la birou?
 • Aerul din casa sau biroul tau este greu de suportat vara si iarna simti ca-ti este frig si trebuie sa ridici temperatura?
 • Aerul din dormitor este neconfortabil pentru a dormi linistit?

Sfaturi pentru a mentine balanta termica adecvata:

Cand temperatura in casa sau biroul tau nu este in balanta termica adecvata, poate afecta umiditatea relativa si punctual de roua, agravand problemele respiratorii si disconfortul termic prin faptul ca temperatura aparenta sau cea perceputa de corpul nostrum este mai mare sau mai mica decat cea a mediului ambiant in functie de anotimp.

Ce anume poate crea discomfort termic? Enumeram cateva:

 • Verifica daca caldura nu intra sau iese prin geamuri sau usi. Verifica calitatea geamurilor si a usilor. Te va ajuta sa nu ai pierderi de caldura iarna.
 • Verifica integritatea izolatiilor si pierderile de caldura prin izolatii.
 • Profita de caldura solara iarna si tine draperiile sau jaluzelele deschise pentru a lasa razele solare sa incalzeasca camera. Vei economisi si energie considerabila. Inchide-le dupa apusul soarelui.
 • Nu lasa termostatul la indemana copilului. Poate deregla temperatura si sa observi tarziu.
 • Verifica daca termostatul lucreaza in parametrii optimi. Retine ca orice termostat programabil necesita baterie noua fiecare an.
 • Daca este posibil demonteaza instalatiile de AC de pe pereti sau geamuri pe timpul iernii. Daca nu este posibil inveleste-le cu un material izolant si impermeabil.
 • Aerul conditionat reduce nivelul de umiditate din aer dar daca nu controlam umiditatea ne va fi frig, ni se va usca gatul si vom raci foarte repede.
 • Minimizeaza supraincalzirea incaperilor pe timp de vara prin inchiderea si acoperirea geamurilor indreptate spre Sud.

Relatia dintre vreme si sanatatea umana este eterogena; in Romania avem o clima temperata. Riscurile legate de valurile de frig sau caldura brusca cresc probabilitatea diferitor boli cardiovasculare, acutizare a bolilor reumatice si a bolilor respirattorii inclusiv persoane alergice care incep sa stranute la schimbarea de vreme.

Noi nu vindem servicii sau produse de remediere! Noi reprezentam interesele tale pentru ca sa nu fi pacalit de firmele de remediere, si sa nu iti faca deranj si dezastru in casa spunandu-ti ca ai nevoie de mai multe remedieri decat este necesar. Pe baza raportului emis de noi vei putea urmari calitatea lucrarilor si vei diminua atat deranjul cat si vei face economie de bani.

InfraVision

Noi venim in ajutorul tau! Detectam nivelul de umiditate din incapere si iti oferim solutiile pentru a monitoriza chiar tu la orice moment al zilei.  De asemenea iti oferim solutiile de optimizare a umiditatii din incapere pentru ca familia ta si ocupantii unui birou sa se simta bine, sa beneficieze de confort termic ridicat, si sa protejezi astfel  sistemul respirator de atacurile virusilor.